KZ AWC & EO 2022 – 2.kolo – Trutnov

Bára a Annie se zúčastnily 2.kola Kvalifikačních závodů na AWC (Mistrovství světa) a EO (European Open) 2022

S Bárou a Annie jsme si zajely do Trutnova na 2.kolo kvalifikačních závodů AWC & EO 2022. Odjeli jsme tam si zatrénovat na parkurech od zahraničních rozhodčích, načerpat další zkušenosti a zjistit na čem je potřeba dále pracovat. Bylo vidět že to bylo pro Nás všechny opravdu velmi náročné. Byť jsme se snažili co to šlo, tak bohužel na lepší než celkové 20. místo s Bárou a 36. s Annie to nestačilo. I tak si myslím že jsem do toho dali všechno, a na to že to byly naše první velké kvalifikační závody, to nedopadlo zase tak špatně. S Bárou jsme doběhli 9 z 11ti běhů – z toho 3 čistě, 6 s jednou chybou a 2 diskvalifikace. S Annie jsme doběhli 6 běhů z 11ti – z toho 3 čistě, 1 s1 chybou,2 se dvěma chybami a 5 Diskvalifikací. Obě holky podaly skvělé výkony v rámci svých možností, Annie trochu zase řešila prostředí, ale byla velmi statečná a i přes velkou únavu dokázala běžet, i když pomalu, a běhy dokončit dokonce čistě. No máme hodně na čem pracovat … tak vzhůru do dalšího snažení.

Agility 4

  • 4.6.022 Trutnov
  • Rozhodčí: Jari Suomalainen (FIN)

Annie zaběhla 4. Agility s 2 chybami (skočená zóna na kladině a na Áčku) s postupovkou 4.44 m/s na 21. místě. Bára se nějak nesoustředila a po zastavení běhu bohužel DISK.

Annie – Agility IV
Bára – Agility IV

Jumping 4

  • 4.6.2022 Trutnov
  • Rozhodčí: Jiřina Máčková

Bára i Annie zaběhly 4. Jumping čistě ale trochu pomaleji i tak z toho byo 11. a 12. místo ze 44 týmů. Annie byla stále trochu vyvedená z míry prostředím a nevěděli jsme jestli vůbec poběží, ale přes to všechno se na parkuru snažila jak jen to šlo, ale i když běžela moc hezky, tak chvílemi bylo vidět že řeší prostředí a že neběží tak jak by mohla. Nakonec z toho byl opět DISK, ale po opravě jsme to doběhli – byla moc šikovná.

Annie – Jumping IV
Bára – Jumping IV

Agility 5

  • 4.6.2022 Trutnov
  • Rozhodčí: Jiřina Máčková

Annie se moc snažila, ale bylo vidět že kromě toho že stále řešila prostředí, tak se projevovala i únava. Až do Áčka běžela čistě, ale pak prostě vypnula a nechtěla jít dál … po „restartu“ a uklidnění běh doběhla, ale byl z toho díky zastavení běhu DISK. Bára díky skočené zóně na kladině a pomalejším během s postupovkou 4.21 doběhla s 1 chybou a skončila v tomto běhu na 18. místě.

Annie – Agility V
Bára – Agility V

Jumping 5

  • 5.6.022 Trutnov
  • Rozhodčí: Jari Suomalainen (FIN)

Bára zaběhla 5. Jumping s jedním odmítnutím, což znamenalo až 24.místo z 44 týmů s postupovkou 4.74 m/s. Annie bohužel DISK – vynechaná resp. oběhnutá překážka ale tentokráte jsme neopravovali abychom posílili sebevědomí a doběhli v dobrém tempu.

Annie – Jumping V
Bára – Jumping V

Agility 6

  • 5.6.2022 Trutnov
  • Rozhodčí: Stefanie Semkat (DE)

Tento běh doběhly Obě holky, tentokráte Annie sice čistě ale pomalu – celý běh stále něco řešila, ale i tak to doběhla a čistě na 19. místě s postupovkou 3.67 m/s. Bára hezkým ale opět pomalejším během doběhla s 1 chybou za skočenou zónu na kladině na 14. místě s postupovkou 4.37 m/s.

Annie – Agility VI
Bára – Agility VI

Jumping 6

  • 5.6.2022 Trutnov
  • Rozhodčí: Stefanie Semkat

Poslední běh víkendu byl opravdu na „morál“ – všichni jsme byli unavení a holkám se už moc běžet nechtělo, ale nějak jsme to zmákli a doběhli. Annie čistě s postupovkou 3.86 m/s, Bára s 1 odmítnutím jak jinak než na předposlední překážce, s postupovkou 4.49 m/s.

Annie – Jumping VI
Bára – Jumping VI

Celkové výsledky

  • 4-5.6.2022 Trutnov

V celkových výsledcích to nakonec dopadlo tak, že jsme skončili bez bodů, ale i tak – Bára splnila další dvě kritéria pro postup – což byla celková dobíhavost vyšší než 60% (máme 82% = 9 z 11) a doběhnutých min. 50% běhů agility (splněno 4 z 6) a obsadila celkové 20. místo. Annie dobíhavost celkem 55% ( 6 z 11) a doběhnutých Agility (4 z 6) a obsadila tak celkové 36. místo. Odnášíme si spoustu poznatků na čem dále pracovat a v čem se zlepšovat.

Čtěte dál

PředchozíDalší