KZ AWC & EO 2022 – 1.kolo – Roudnice n. L.

Bára a Annie se zúčastnily 1.kola Kvalifikačních závodů na AWC (Mistrovství světa) a EO (European Open) 2022

S Bárou a Annie jsme se zúčastnily 1.kola kvalifikačních závodů AWC & EO 2022 v Roudnici nad Labem. Odjeli jsme tam na své první velké závody, načerpat zkušenosti a zjistit na čem je potřeba dále pracovat. Obě holky podaly skvělé výkony v rámci svých možností, i když Annie trochu více řešila prostředí byla velmi statečná a i přes to všechno se moc a moc snažila. V konkurenci celkem 64 týmů v kategorii Medium jsme skončili celkově na 25. Bára resp. 47. Annie.

Obě holky byly v rámci přejímky komisionálně přeměřeny 2 rozhodčími a to s výsledkem ponechán v kategorii M – s výškami : Annie 37,5cm a Bára 35,5cm.

Agility1

  • 23.4.022 Roudnice n.L.
  • Rozhodčí: Vittorio Papavero

Bára zaběhla 1. Agility čistě a téměř bez chyb na krásném 13.místě z 64 týmů s postupovkou 4.48 m/s, bohužel v rámci tvrdých kvalifikačních kritérií to i tak znamenalo 1,98TB za čas (Standardní čas se stanovuje dle nejrychlejšího času a ostatní týmy se musejí vejít max. do + 4 sec) . Annie se za kladinou rozhodla jít na jinou překážku a byl z toho DISK, dále pak trochu bojovala s prostředím, poprvé běhala venku, na velkém parkuru mezi stany a více lidmi, ale snažila se a kromě toho že jsem byli již DISK

Annie – Agility 1
Bára – Agility 1

Jumping 1

  • 23.4.2022 Roudnice n. L.
  • Rozhodčí: Petr Pupík

Bára zaběhla 1. Jumping čistě a ještě lépe než v prvním běhu – bohužel tentokráte z toho bylo jen 18.místo z 64 týmů s postupovkou 4.92 m/s. Annie byla stále trochu vyvedená z míry prostředím a nevěděli jsme jestli vůbec poběží, ale přes to všechno se na parkuru snažila jak jen to šlo, ale i když běžela moc hezky, tak chvílemi bylo vidět že řeší prostředí a že neběží tak jak by mohla. Nakonec z toho byl opět DISK, ale po opravě jsme to doběhli – byla moc šikovná.

Annie – Jumping I
Bára – Jumping I

Agility 2

  • 23.4.2022 Roudnice n.L.
  • Rozhodčí: Petr Pupík

Annie se moc snažila a i přesto že stále řešila prostředí, tak doběhla svůj první běh na velkých závodech i když s 1 odmítnutím na slalomu a 2 skočenými zónami na kladině a na Áčku. Postupovka 3.17 m/s sice nic moc, ale bylo z toho krásné 30.místo ze 64 týmů. V podsledním běhu prvního dne se projevila únava a jak Bára tak psovod nedotahovali – a nakonec z toho byl DISK po 3 odmítnutích.

Annie – Agility II
Bára – Agility II

Jumping 2

  • 24.4.022 Roudnice n.L.
  • Rozhodčí: Vittorio Papavero

Bára zaběhla 2. Jumping moc hezky, bohužel jedna shozená laťka znamenala až 26.místo z 62 týmů s postupovkou 5.08 m/s. Annie bohužel opět DISK, ale tentokráte vinou psovoda, kdy dostatečně nepohlídal dotažení outu – nicméně s opravou doběhnuto jinak čistě a celkem i v dobrém tempu.

Annie – Jumping II
Bára – Jumping II

Agility 3

  • 24.4.2022 Roudnice n. L.
  • Rozhodčí: Olga Bazalová

Tento běh doběhly Obě holky, tentokráte Annie s jedním odmítnutím, kdy se zastavila před překážkou a řešila okolí – po druhém pokynu pojď doběhnuto jinak čistě na 23. místě z 61 týmů s postupovkou 4.23 m/s. Bára moc hezkým během již za mírného deště doběhla nakonec po posouzení zóny na kladině videorozhodčím s 1 chybou na 17. místě s postupovkou 4.57 m/s.

Annie – Agility III
Bára – Agility III

Jumping 3

  • 24.4.2022 Roudnice n.L.
  • Rozhodčí: Olga Bazalová

S ohledem na počasí kdy opravdu hodně pršelo a po projití trati jsme z běhu odstoupili s ohledem na zdraví psů a stále nedoléčené koleno psovoda.

Celkové výsledky

  • 23-24.4.2022 Roudnice n. L.

V celkových výsledcích to nakonec znamená po prvním kole kvalifikací že jsem bez bodů, ale obsadili jsme s Annie průběžné 47. místo a s Bárou krásné 25. místo z 64 startujících týmů. Odnášíme si spoustu poznatků na čem dále pracovat a v čem se zlepšovat. Nicméně obě holky se moc snažily a rozhodně se v takové konkurenci nijak neztratily. Annie navíc v sobotu oslavila své 2.narozeniny.

Čtěte dál

PředchozíDalší